13.11.06

la llevadora d'avui ha apuntat una certesa:

la irresponsabilitat dels pares comença ja en l'embaràs

moltes dones prenyades passen la responsabilitat
del naixement del seu fill als ginecòlegs
com si fos una cosa que no els incumbeix
no saben, ni poden decidir res perquè és clar,
ell és el competent que sap més del meu cos que jo mateixa

com si l'embaràs fos una malaltia
que només el metge sap curar

si el metge diu X, amén

segueixen un protocol estricte
sense preguntar per què
sense necessitat que li justifiquin
dosis extres d'oxitocina
suero, l'episiotomia, etc. etc.

un exemple:
quan la criatura neix se li injecta una dosi de vitamina K

- per què?
- bé, perquè està demostrat que les criatures neixen amb un nivell baix de vitamina K. I hi ha casos, sobretot en parts amb intervenció (anestèsia, fòrceps, cesàrea...) que la criatura pot patir una hemorràgia interna que s'estronca amb injeccions de vitamina K. Per això es posa una dosi de vitamina K, que és coagulant, a totes les criatures just quan acaben de néixer, per prevenir casos així.
- és corrent que passi?
- no. de fet el tant per cent de casos d'hemorràgia és molt petit.
- és necessàriament vital, doncs, posar-li la injecció? vull dir, si els nadons neixen amb poca vitamina deu ser per algun motiu natural. no és perjudicial posar-los una dosi extra de vitamines només per si de cas?
- no està prou demostrat. De fet, el 91 va sortir un estudi que relacionava l'increment de vitamina K amb la leucèmia infantil, però és un mal estudi.
- per què?
- perquè dels nens analitzats, l'únic que teníen en comú era que a tots se'ls havia administrat la dosi d'aquesta vitamina. Però això no és concloent atès que aquesta injecció es posa per protocol a cada un dels nadons.
- i si jo no vull que li posin la vitamina?
- signes un contracte amb el metge conforme tu ets la responsable única de la teva criatura, i tu decideixes no administrar-li la vitamina. Així els metges es protegeixen contra qualsevol denúncia posterior. De fet, el protocol a Espanya, funciona així. Però a Anglaterra es fa al revés. La mare que vol prevenir, ha de signar un contracte amb el metge per tal que aquest administri la vitamina K a la seva criatura.
- jo confio en la meva salut i la de la meva filla. No vull que li posin cap vitamina extra.
- doncs tranquil.la, aquí respectem molt les decisions de la mare

i és cert.
 
/*............................................................................................................................................................................................ ----------------------------------------------- */ ...................................-............................-.--......................................................................................................................... ............................................................................-------------- --------------- -----------------------------------------------------...------------...-------- ....................................--.------...-------------------......................... una història subterrània i plena de residus naturals amb cucs entranyables que penetren amb aires renovadors atmosferes pesades i feixugues........------- ----------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------.........................------------------ -----.........................................................................................................................