11.2.06

No tot el món és capaç d'avorrir-se; el tedi exigeix una tècnica refinada i una predisposició personal molt particular; en essència: cal tenir molta imaginació, esgotar-la, i després sentir la seva enyorança.

Joan Fuster

Fenomen:

Dels escriptors que ens precedeixen ens estan arribant obres memorialístiques, de trajectòria feta. Els autors europeus d’aquesta onada transmeten cert aire de feina feta, necessària per entendre la que falta per fer. En canvi, dels autors catalans que treuen obra memorialística no sembla tant la intenció de demostrar un procés de vida insert en l’esdevenir cultural, sinó la de mostrar la bandera circumstancial del “jo he estat aquí”, com els grafitistes mediocres que deixen el nom i la data a les parets de qualsevol temple.
 
/*............................................................................................................................................................................................ ----------------------------------------------- */ ...................................-............................-.--......................................................................................................................... ............................................................................-------------- --------------- -----------------------------------------------------...------------...-------- ....................................--.------...-------------------......................... una història subterrània i plena de residus naturals amb cucs entranyables que penetren amb aires renovadors atmosferes pesades i feixugues........------- ----------------------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------.........................------------------ -----.........................................................................................................................